Ga naar de inhoud

Campings Route de Soleil

  Wanneer je over de Route de Soleil in Frankrijk rijdt en je op zoek bent naar een goedkope plaats om te overnachten kan je er niet alleen voor kiezen om halt te houden bij één van de goedkope overnachtingshotels of Formule 1 hotels, maar kan je er ook voor kiezen om een camping op te zoeken. Aan de Route de Soleil zijn verschillende campings terug te vinden waar je (afhankelijk van je voorkeur) kan kiezen voor een gewone tent om in te
  overnachten, voor een caravan of voor een eenvoudige staanplaats. Het spreekt voor zich dat de locatie van de camping in combinatie met de voorzieningen die worden aangeboden bepalend zullen zijn voor de uiteindelijke kostprijs die je zal moeten betalen. In dit artikel vertellen we je graag meer over de campings aan de Route de Soleil.

  Hoe ver liggen de campings verwijderd van de Route de Soleil?

  In vergelijking met hotels en hostels liggen de campings aan de Route de Soleil iets verder van de route verwijderd. Ook bij campings geldt dat je er rekening mee moet houden dat je aardig wat tijd kwijt kan zijn met het rijden van de autosnelweg naar de camping zelf. Zeker op drukke zaterdagen kan de afstand je vaak bedriegen en is de kans groot dat je enkele uren nodig zal hebben om op je kampeerplaats aan te komen. De afstand van de campings ten opzichte van de bekende route naar het zuiden valt echter alles bij elkaar gezien wel goed mee. Let wel, niet overal zijn campings terug te vinden. Probeer voor je vertrek daarom altijd een overzicht af te printen van de beschikbare plaatselijke campings.

  Moet ik campings Route de Soleil op voorhand reserveren?

  De campings die terug te vinden zijn aan de Route de Soleil zijn over het algemeen vrij groot. Dit wil zeggen dat ze aardig wat toeristen te slapen kunnen leggen en dat ze heel wat staanplaatsen aan kunnen bieden. Helaas is de bezetting van de campings ook hier verschillend van periode tot periode. Wanneer je er in de zomermaanden voor kiest om een camping op te zoeken langs de Route de Soleil is de kans bijvoorbeeld veel groter dat je voor verrassingen komt te staan als buiten het hoofdseizoen. Hoewel het niet verplicht is om je camping langs de Autoroute de Soleil te reserveren kunnen we eigenlijk niet anders dan je dit wel warm aan te bevelen. Je kan er natuurlijk perfect voor kiezen om gewoon op goed geluk verschillende campings af te schuimen, maar je hebt veel kans dat de beste plaatsen of zelfs alle plaatsen op de bekendere campings bezet zijn.