Ga naar de inhoud

Hostels Route de Soleil

    Jongeren die er voor kiezen om met de auto naar het zuiden te trekken zullen er waarschijnlijk niet voor kiezen om een hotel te boeken langs de Route de Soleil. Gelukkig heeft de populariteit van deze route er voor gezorgd dat er ook verschillende hostels zijn terug te vinden. Typisch voor de hostels in Frankrijk geldt wel dat ze relatief duur zijn in vergelijking met hostels in andere landen. Zeker in het zuiden (en meer bepaald op het traject tussen Lyon en Marseille) is de kans groot dat je aardig wat euro’s zal moeten betalen. Het spreekt voor zich dat een stukje van de kostprijs wel wordt bepaald door de indeling van de hostel en natuurlijk ook door de aanwezige faciliteiten.

    Hostels langs de Route du Soleil

    Wanneer je de Route de Soleil kaart er bij neemt zal je merken dat het eigenlijk perfect mogelijk is om van thuis uit reeds te beslissen welke plaats je zal aandoen om te overnachten. Hostels zijn er eigenlijk over het hele traject wel te vinden, maar de meeste bevinden zich in de streek van de populairste steden zoals Dijon, Macon, Lyon en Marseille. Wanneer je er voor kiest om hier een hostel te nemen bestaat de kans wel dat je dit op voorhand moet reserveren. Zeker in de drukke zomermaanden kan het immers perfect voorkomen dat deze hostels compleet volgeboekt zijn. Let ook, er zijn hostels in verschillende vormen en maten terug te vinden langs de Route de Soleil. Over het algemeen geldt wel steeds dat, hoe dichter bij de Azurenkust, des te hoger de prijzen voor een overnachting in een hostel komen te liggen. Dit geldt overigens ook voor hotels en andere accommodaties.

    Bereikbaarheid hostels Route du Soleil

    Wat de bereikbaarheid betreft is veel afhankelijk van de plaats waar je denkt te zullen overnachten. Over het algemeen liggen de hostels niet zo ver verwijderd van de Route de Soleil waardoor je eigenlijk gewoon snel terug de autosnelweg op kan. Dit geldt echter niet voor de hostels in de rasechte steden zoals Dijon en Lyon. In dit geval kan het iets langer duren om je hostel te bereiken, al zal dat vooral te maken hebben met het aanwezige verkeer en niet zozeer met de afstand van de Route de Soleil naar je verblijfplaats. Het wordt misschien wel aangeraden om op voorhand te beslissen om op een degelijk tijdstip je hostel op te zoeken zodat je het drukste verkeer ofwel voor blijft ofwel achter je laat. Helaas weten jij en ik ook dat dit op de Route de Soleil nooit met zekerheid te zeggen valt.