Ga naar de inhoud

Nieuws over Franse snelwegen en auto Route du Soleil

Nieuw stuk snelweg A89 tussen Bordeaux, Clermont-Ferrand en Lyon is geopend

Op een stuk van zo’n 17,5 km. na is het ontbrekende stuk snelweg van de A89 (E70), dat Bordeaux verbindt met Lyon, tussen Clermont-Ferrand en Lyon in gebruik genomen. Het ontbrekende laatste stuk snelweg vanaf Balbigny tot aan de A6 (route du soleil) bij Lyon ontbreekt nog en dit is een helaas nog een tweebaansweg.

snelweg A89 (E70) in Frankrijk tussen Bordeaux en Lyon

In Lyon zijn er plannen om rondom de stad een ringweg te maken, om zo een einde te maken aan de files ten noorden van de stad.

Met deze nieuwe snelweg wordt de reistijd tussen Lyon en Bordeaux aanzienlijk verbeterd. De A89 is in totaal 500 km. lang en wordt beheerd door de ASF (Autoroutes du Sud de la France) van de Vinci-groep.

Franse verkeerspolitie probeert vakantieverkeer beter te leiden

De Franse verkeerspolitie heeft een speciaal plan hiervoor ontwikkeld: “Plan Palomar”, wat zoveel inhoudt dat mocht er grote drukte ontstaan op de Franse snelwegen, zoals op de Route du Soleil, dan kan zij besluiten op opritten tijdelijk af te sluiten of om automobilisten van de overvolle (snel-)wegen af te halen en richting minder drukke alternatieve routes te sturen.

Dit proces gebeurt op een aantal wegen, zoals rond Parijs, al volkomen automatisch middels elektronische borden, waar automobilisten actuele verkeersinformatie ontvangen over de te volgen (alternatieve) route(s).

Bespaar tips / geld als je via de route du soleil gaat

Ga je op vakantie naar de Middellandse zee, het zuiden of oosten van Frankrijk? Neem dan de route du soleil via Luxemburg – Nancy. Waarom? Om twee hele goede redenen:
1. In Luxemburg kun je goedkoper brandstof tanken;
2. Vanaf Nancy hoef je pas tol te betalen.

Bespaar dus ook geld en neem de auto Route du Soleil