Ga naar de inhoud

Snelweg A20/E9 alternatief voor route du soleil

  Kaart snelweg A20 - E9 Frankrijk in het rood aangegeven

  Het is zomer en je gaat op weg naar Frankrijk, je hebt daar immers je vakantie geboekt. Je wilt de gebruikelijke route du soleil nemen, maar je weet dat het altijd erg druk is op deze route. Wat kun je doen? Er is een goed alternatief voor de route du soleil, namelijk de snelweg A20/E9.

  Deze weg wordt ook wel druk bereden, maar kent niet zoveel files als de route du soleil. Zo voorkom je een hoop ongemakken en frustratie en kom je toch op je bestemming aan! De snelweg A20/E9 wordt door veel mensen gebruikt die de drukte willen vermijden van de route de soleil. Vooral in de zomer kan het immers erg druk zijn op deze weg. Wil je op een weg rijden waar het wat minder druk is? Dan zit je op de A20/E9 goed.

  Ook een alternatief voor een zakenreis

  Moet je naar het zuiden van Europa voor je werk? Dan kun je er ook voor kiezen om via deze snelweg te gaan. Het kan immers erg druk zijn op de route du soleil. Als je via de A20/E9 rijdt, vermijd je deze drukte. Dit voorkomt een heleboel ergernis en oponthoud op weg naar de zon. Op deze lange snelweg is het dus minder druk, daardoor komt deze snelweg minder chaotisch over. En dat geeft vaak een fijner en veiliger gevoel als je aan het rijden bent. Op de drukke wegen moet je altijd extra goed opletten en dat vereist veel concentratie, waardoor je uitgeput bij je zakenrelatie aankomt. Voorkom dit door de snelweg A20/E9 te nemen. Doordat deze weg minder druk is kost het minder energie om op je bestemming te komen. Mocht je echter toch een beetje vermoeid geraakt zijn dan is het natuurlijk verstandig om op tijd even uit te rusten op één van de vele rustpunten langs de snelweg.

  De snelweg A20/E9 in Frankrijk

  De snelweg A20/E9 is een lange-noord-zuid route en ligt in het midden van Frankrijk. Deze snelweg leidt je langs vele bekende plaatsen als Vierzon, Châteauroux, Limoges en Montauban. De snelweg is relatief jong en is minder druk als de route du soleil. Dat wil niet zeggen dat deze weg niet druk bereden is, maar er staan minder files. Daarnaast is deze weg grotendeels tolvrij wat natuurlijk ook een groot financieel voordeel is. De snelweg kent een lengte van 406 kilometer. Je kunt ook prima even uitrusten langs de snelweg. Dat kun je door middel van een echte nachtrust, je kunt dan een hotel induiken om daar de nacht door te brengen. Uiteraard kun je op meer manieren je nacht doorbrengen aan de snelweg. Dan kun je denken aan een chalet of een camping. Maar je kunt ook even een kop koffie drinken in één van de vele tankstations of andere gelegenheden. Zo kom je even tot rust en kun je je gedachten even verzetten, want een lange autorit vergt ook op de snelweg A20 / E9 veel inspanning.