Ga naar de inhoud

Zwarte zaterdag 2012 in Frankrijk

Zwarte zaterdag 2012 in Frankrijk is voorbij

Update: zwarte zaterdag 2013

Zaterdag 4 augustus 2012 was de drukste dag van het jaar op de Franse snelwegen. Duizenden vakantiegangers reisden deze zomer van en naar hun vakantie bestemming en veroorzaakten rond het middaguur meer dan 765 km. file. Tegen 15.00 uur was de drukte op deze zwarte zaterdag al aardig afgezwakt, maar stond er altijd nog 520 km. aan auto’s (al dan niet met caravan), motoren, campers, etc. achter elkaar geplakt op de Franse snelwegen.

Enorme drukte op de Franse snelwegen rond Lyon en tussen Parijs richting Bordeaux

Vooral rond Lyon (snelweg A7) richting het het zuiden was het heel druk en waren de vertragingen enorm, maar ook op snelweg A10 tussen Parijs en Bordeaux was het enorm druk, net als op de A75 (centraal massief). Reizigers richting Italië hadden te maken met een vertraging van minimaal 2 uur voor de Mont Blanctunnel.

Zwarte zaterdag 2012 in Duitsland viel mee

Ondanks dat het zuiden van Duitsland op 4 augustus vakantie kreeg, viel de drukte op de Duitse snelwegen mee. Uiteraard waren er files, echter niet zoveel als men had verwacht. Meestal staat het op zwarte zaterdag in en rond München vast. Vakantiegangers die op de terug weg waren richting Nederland werd aangeraden om de snelweg A9 te mijden en te reizen via de snelweg A8.

Niet te vroeg juichen dat zwarte zaterdag 2012 is geweest!

Wees gewaarschuwd, ondanks dat zwarte zaterdag 2012 nu achter de rug is, wil dit niet zeggen dat het niet meer druk is op de snelwegen in Europa. Vorig jaar was de week na zwarte zaterdag het namelijk nog drukker op de snelwegen! Ga dus niet onvoorbereid op vakantie, neem genoeg eten en vooral drinken mee voor onderweg.