Ga naar de inhoud

Zwarte zaterdag 2013 in Frankrijk

  Wanneer valt zwarte zaterdag 2013 in Frankrijk?

  overnachtingshotel frankrijkWanneer we onze vakantie door willen brengen in het zuiden onder de zon moeten we daar iets voor over hebben. De meeste vakantiegangers kiezen er vanuit Nederland en België voor om met de auto naar vakantielanden als Frankrijk en Spanje af te reizen, maar dan moet er wel rekening gehouden worden met de verkeersdrukte. Vooral wanneer u naar het zuiden van Frankrijk wenst te reizen of wanneer u door Frankrijk moet rijden in het algemeen wordt het aangeraden om rekening te houden met de drukste dagen van het jaar op Route de Soleil. Typisch voor Frankrijk is ook de zogenaamde zwarte zaterdag. Traditioneel is dit de drukste dag van het jaar op de Franse snelwegen en dat kan er voor zorgen dat uw reistijd aanzienlijk wordt verlengd. Waar er vroeger slechts sprake was van één zwarte zaterdag zijn er dat vandaag de dag soms zelfs twee.

  Maak gebruik van een hotel overnachting om uitgerust op uw vakantiebestemming aan te komen!

  Als eventuele oplossing voor de verkeersdrukte kiezen steeds meer reizigers er voor om ’s nachts naar het zuiden te vertrekken. Op zich is dat een goed idee ware het niet dat u lang niet de enige reiziger bent met dit idee. Daarnaast komt u ’s ochtends waarschijnlijk in de drukste uren aan op de verkeersassen waardoor u alsnog met een aanzienlijke drukte wordt geconfronteerd. Hoe dan ook wordt het, indien mogelijk, altijd aangeraden om uw vertrekdatum niet op zwarte zaterdag te laten vallen. Het vergt slechts een kleine aanpassing in uw planning, maar kan u een hoop ellende besparen.

  Zwarte zaterdag 2013 op Route de Soleil

  Hoewel er natuurlijk net als voorgaande jaren verschillende drukke tot zeer drukke dagen worden verwacht in de zomer van 2013 op de Franse snelwegen en natuurlijk ook Route de Soleil, steken zaterdag 27 juli en zaterdag 3 augustus er volgens velen met kop en schouders bovenuit. Beide zaterdagen beloven in Frankrijk dan ook een helse dag te worden. Veel vakantiegangers komen terug uit vakantie, maar het overgrote merendeel vertrekt op dat ogenblik naar de door zijn of haar gekozen vakantiebestemming.

  De Franse nationale feestdag (quatorze juillet) valt dit jaar op een zondag en wel op 14 juli. Dan is het over het algemeen wat rustiger op de Route de Soleil en andere Franse snelwegen.

  Moet u toch op uw vakantiebestemming aankomen op een zwarte zaterdag in juli of augustus, dan kunnen we niet anders dan u te adviseren om ervoor te zorgen dat u hotel neemt onderweg om goed uit te rusten. Het is immers veel aangenamer om lekker rustig een stukje te rijden en te overnachten in de wetenschap dat u reeds zoveel kilometer dichter bij uw vakantiebestemming bent. Het is tot slot op zwarte zaterdag 2013 meer dan ooit van belang om er voor te zorgen dat u als bestuurder goed bent uitgerust. Een lange rit met af en toe stapvoets verkeer kan er immers voor zorgen dat de vermoeidheid al snel toeslaat. Vertrekt u met andere woorden op een zwarte zaterdag met de auto naar Frankrijk, wees dan extra voorzichtig.

  Zoek je een hotel onderweg om lekker even bij te komen van de drukte op de Franse snelwegen? Kijk dan op overnachtingshotel.com